Vi har två köer - en till förskolan, och en till grundskolan.

 1. Du ställer ditt barn i kö genom att fylla i köanmälan här på webben.
  - Lyckas ni inte? -
  ring på tel: 0418-404421
 2. Ni får en kopia av köanmälan via mail.
 3. Undrar ni något, ring.
 4. När det finns ledig plats, skickar vi hem ett antagningsbrev. 
 5. Ni har två veckor på er att besvara brevet.

Vi har två köer - en till förskolan, och en till grundskolan.

 1. Du ställer ditt barn i kö genom att fylla i köanmälan här på webben.
  - Lyckas ni inte? -
  ring på tel: 0418-404421
 2. Ni får en kopia av köanmälan via mail.
 3. Undrar ni något, ring.
 4. När det finns ledig plats, skickar vi hem ett antagningsbrev. 
 5. Ni har två veckor på er att besvara brevet.

Ställ ditt barn i kö till Svalövs Montessori

Svalövs Montessori är en fristående förskola, skola och fritids med åldersblandade grupper. Vår vision är att vi ska vara Svalövs Bästa förskola, skola och fritids. Våra lokaler har en kapacitet om 80 barn på förskolan och 300 elever i grundskolan Alla elever upp t.o.m. årskurs fem är garanterade en plats på fritids.

Hur ställer jag mitt barn i kö?

Vi har två köer - en till förskolan, och en till grundskolan. Du ställer ditt barn i kö genom att fylla i köanmälan här på webben.

Tänk på att

Det viktigaste är att du anger när du vill att ditt barn ska börja hos oss. Du kan när som helst gå in och ändra önskad start. Anger du ett startdatum och avböjer ett antagningsbesked, åker du ur kön. Därför är det vettigt att vara realistisk, och när det närmar sig startdatum kontakta vårt kansli om du är tveksam.

Vad händer sen?

När köanmälan lämnas in får du ett e-postmeddelande, med de registrerade uppgifterna. Då vet du att du har ställt ditt barn i kö. Vi har olika antagningsprocesser för förskolan och för skolan. Arbetsgången är följande:

 1. Först händer inte mycket, om det inte är så att vi har ledig plats. Därför ska du ställa ditt barn i kö så tidigt som möjligt - så får du bäst köplats när antagning görs. Undrar du över något, e.xvis. hur lång kön är just nu, om du är osäker på ansökan är rätt gjord osv; - ring oss!
 2. Antagning sker sedan löpande under året när det finns plats - förutom inför höstterminen.
 3. Om ditt barn antas till vår förskola eller skola, sänder vi hem ett brev med rubriken "Antagningsbesked" till vårdnadshavarna.
 4. Får vi tillbaka "Antagningsbeskedet" påskrivet med accept inom den tid beskedet anger, så har ni fått plats. Då får ni ytterligare information inom någon vecka från oss.

Varför ska jag ställa mitt barn i kö?

Ju tidigare du ställer ditt barn i kö till oss desto säkrare är du på att få en plats när antagning sker. Valet är ditt, men det är ett val för ditt barns hela liv - kort och gott ett livstidsval. Så gott som alla kommer ihåg sin skolgång. Vi vill att det minnet ska vara så positivt som möjligt. Eftersom vi lär för livet, är starten livsviktig - ni minns säkert slalomtävlingar där åkaren åker ur direkt. Ingen vill köra i diket tidigt i livet - och det gör man verkligen inte på Svalövs Montessori. Vi tar vara på de individuella kvalitéerna hos varje barn, och gör allt vi kan för att stärka barnets självkänsla genom handledning och erkännanden.

Besök

Vi tillåter endast de som står i kö, att efter överenskommelse besöka verksamheten.

Hur lång är kön?

Svalövs Montessori tar i huvudsak in barn till förskolan, men även i skolklasser i mån av plats. Kön är relativt lång i de åldrar där vi har vårt huvudsakliga intag. I några årskurser kan vi ha vi ett fåtal platser lediga. När familjer flyttar kan det bli lediga platser. Vår huvudantagning till skolan sker i början av mars månad, och antagning till förskolan görs månaderna augusti-maj.

Kan mitt barn få förtur i kön?

Vi tillämpar ett kösystem som innebär att vi i första hand tar in barn som har syskon i föreningen, därefter går vi efter datum för köanmälan.

Måste man bo i Svalöv för att få gå på Svalövs Montessori?

Nej, vi tar även in barn & elever från andra kommuner enligt vårt kösystem.